1

2

Przepisy

Borowikowa z grzankami

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

293 calories kalorie: 293 kcal / porcja

Niebanalna zupa na każdą okazję – na zwykły posiłek lub domową imprezę: Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY z grzankami. Doprawiamy ją siekanym zielonym pieprzem i podajemy z chrupiącymi grzankami z kajzerki (lub czerstwej bagietki), zapiekanymi z czosnkiem, oliwą i pleśniowym serem. Zupę dekorujemy kleksem śmietany, natką i oliwą, a w sezonie możemy do niej dodać 2-3 nieduże borowikowe kapelusze, pokrojone w paseczki i podsmażone na oliwie z masłem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Posiekaj zielony pieprz.
  2. Zupę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  3. Bułkę pokrój w cienkie kromki, natrzyj czosnkiem, skrop olejem, rozłóż ser i zapiecz.
  4. Zupę rozlej do bulionówek i podawaj z grzankami.
  5. Możesz udekorować natką i oliwą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: