Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 3

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę kiszoną - najlepiej młodą, wycisnąć i drobno poszatkować, przełożyć do miski.
  2. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do kapusty.
  3. Dodajemy oliwę i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  4. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
  5. Podajemy jako dodatek - gotowa tuż po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Surówka z kiszonej kapusty to coś, bez czego trudno sobie wyobrazić niedzielny obiad w wielu polskich domach. Ten tradycyjny dodatek jest idealny do ryb, ale z powodzeniem odnajdzie się również pośród mięs. Surówka jest niezwykle łatwa w przyrządzeniu, a jej smak będzie świetnie współgrał z resztą dania głównego.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?