Pyszna babka maślana

Oceń ten przepis!

5/5 5 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 20

5/5 5 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Masło ucieramy z cukrem (mikserem na największych obrotach tak, aby powstała nam puszysta masa).
  2. Dodajemy po kolei jajka, cały czas miksujemy.
  3. Dodajemy miód, aromat oraz skórkę cytrynową.oraz mąkę (najlepiej przesiać ją wcześniej przez sitko razem z proszkiem do pieczenia i szczypta soli). Delikatnie mieszamy do połączenia się wszystkich składników.
  4. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej pergaminem. Pieczemy przez 60 minut w temperaturze 170 stopni.

Opis przepisu:

Wspaniały smak rozpływającego się w ustach puszystego ciasta maślanego idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy lub na drugie śniadanie z odrobinką masła. Do masy przygotowanej z mąki, jajek, cukru i masła dodaj aromatyczną skórkę otartą z jednej cytryny oraz prawdziwy miód. Dobrze wymieszaną masę z proszkiem do pieczenia WINIARY wylej do formy i wstaw do piekarnika. Już po kilku chwilach poczujesz aromatyczny zapach pieczonego słodkiego ciasta.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?