Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Buraczki z jabłkiem na ciepło

buraczki z jabłkiem na ciepło.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło etap1.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło etap2.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło etap3.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło etap4.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło etap1.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło etap2.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło etap3.JPG
  • buraczki z jabłkiem na ciepło etap4.JPG
  • czas Łączny czas: 50 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Doskonały dodatek do obiadu.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Buraczki umyć, zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Ugotowane buraczki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim lekko chrzan z cukrem.
  3. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  4. Do podsmażonego chrzanu dodać buraczki i jabłko. Wymieszać i smażyć razem ok. 10 minut.
  5. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzem, octem winnym i Ziarenkami Smaku. Podawać jako dodatek do obiadu.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Buraczki z jabłkiem na ciepło

Wydrukuj przepis

Buraczki z jabłkiem na ciepło

Zgłoś przepis do moderacji