1

2

Przepisy

Buraczki z jabłkiem na ciepło

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Doskonały dodatek do obiadu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraczki umyć, zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić. Ugotowane buraczki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim lekko chrzan z cukrem.
  3. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  4. Do podsmażonego chrzanu dodać buraczki i jabłko. Wymieszać i smażyć razem ok. 10 minut.
  5. Doprawić do smaku odrobiną soli, pieprzem, octem winnym i Ziarenkami Smaku. Podawać jako dodatek do obiadu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: