1

2

Przepisy

Pierś kurczaka nadziewana

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 720 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 324 kcal / porcja

Czy próbowaliście już połączenia mięsa drobiowego z serem feta? Jeżeli dotąd nie mieliście okazji, to polecamy przepis na nadziewaną pierś kurczaka – smak którego się nie zapomina, ale bardzo chętnie do niego wraca!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół pokrusz i rozpuść w 4 łyżkach wrzącej wody, dodaj Przyprawę w płynie, olej i pieprz, tworząc marynatę.
  2. Filety natnij tworząc kieszenie, do każdej włóż kostki sera i natkę pietruszki.
  3. Mięso zepnij wykałaczkami, aby farsz nie wypłynął w trakcie pieczenia.
  4. Posmaruj marynatą i umieść w lodówce na 12 godzin.
  5. Po tym czasie piecz 20 minut na rozgrzanym ruszcie.
  6. Podawaj z Sosem musztardowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: