Penne z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki oczyść i pokrój w cząstki.
  2. Boczek pokrój w paseczki i wysmaż na suchej, rozgrzanej patelni na chrupko.
  3. Do boczku dodaj masło i pieczarki.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i smaż do odparowania płynu.
  5. Podlej śmietanką i duś przez chwilę.
  6. Na koniec dodaj pokrojony ser i mieszaj, aż ser się rozpuści.
  7. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonego wrzątku, odsącz i wymieszaj z sosem.
  8. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Co szybciej i łatwiej od zapiekanki? Wiadomo – makaron z patelni! Na przykład pożywne, gorące penne z pieczarkami, idealne rodzinny posiłek w sezonie jesienno-zimowym. Bardzo proste, ze śmietankowym sosem z dodatkiem wysmażonego na chrupko boczku i pachnących pieczarek. Sos zagęszczamy topionym serkiem i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY. Mieszamy z ugotowanym al dente makaronem, dekorujemy listkiem natki i podajemy szybciutko zgłodniałym domownikom :)

Spróbuj także z sosem szałwiowym z parmezanem na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?