Pasta z szynki

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szynkę pokrój i zmiel w maszynce do mięsa (lub zmiskuj)
  2. Do szynki dodaj masło, szczypiorek, Majonez i musztardę. Dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem.
  3. Kromki bagietki delikatnie smaruj przygotowaną pastą. Możesz udekorować pomidorem i natką pietruszki.

Opis przepisu:

Szynka pojawia się zwykle na naszych kanapkach w dość tradycyjnej formie – plastrach. Tymczasem można z niej wyczarować coś zupełnie niestandardowego – pastę do chleba. Potrzebujemy tylko szyki konserwowej lub tyrolskiej i wyrazistego w smaku szczypiorku. Naszą pastę z szynki najlepiej scali sos z musztardy i Majonezu Sałatkowego WINIARY. Pasta najlepiej smakuje na świeżym pieczywie w akompaniamencie pomidorów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?