1

2

Przepisy

Pasta z awokado

4/5 4 49 5 1

przygotowanie: 28 minut

porcje: 4 porcje

95 calories kalorie: 95 kcal / porcja

Pastę z awokado możesz przygotować już z samego awokado i przypraw. Proponujemy jednak pastę, do której użyj pomidora i szczypiorku, a doskonałym uzupełnieniem będzie Majonez Dekoracyjny WINIARY. Dip z awokado najlepiej podawać do bagietki lub krakersów, choć możesz do niego także pokroić w paski marchewkę i seler naciowy.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Awokado obierz, pokrój, a następnie zmiksuj lub rozgnieć widelcem.
  2. Pomidor obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
  3. Posiekaj drobno małą cebulę oraz szczypiorek.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki.
  5. Dopraw pastę do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  6. Podawaj z bagietką lub krakersami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: