Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Tagliatelle ze szpinakiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy do niej sól. Wrzucamy do niej tagliatelle. Gotujemy tyle minut, jak podano w przepisie na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wrzucamy na olej. Podsmażamy około minutę. Dodajemy rozmrożony szpinak i mieszając smażymy kilka minut. Następnie dodajemy 1 kostkę winiary. Mieszamy, aż się rozpuści i połączy ze szpinakiem. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy.
  3. Makaron odcedzamy. Mieszamy z powstałym szpinakowym sosem i podajemy gorące.

Opis przepisu:

Makaron tagliatelle w towarzystwie szpinaku, to para, która chętnie jest widziana w progach każdego domu. Naszym przepisem ugościmy ją w najlepszy sposób, a domownicy będą zachwyceni tym, że pojawili się na obiedzie. Rosół drobiowo-wołowy WINIARY sprawi, że nasze danie będzie jeszcze pyszniejsze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?