Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 10

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Zalewa :

Przygotowanie:

  1. Rybę rozmroziłam, odcedziłam z wody, posoliłam, popieprzyłam, polałam sokiem z cytryny.
  2. Obtoczyłam w mące i smażyłam na oleju z obu stron na rumiany kolor.
  3. Do szklanego naczynia włożyłam ziele angielskie, listki laurowe i pieprz mielony biały. Na to dodałam pokrojoną cebulę w talarki. Wyłożłam usmazoną rybę.
  4. Zagotowałam wodę, wlałam do miski. Dodałam do niej ocet, sól i cukier. Całość mieszałam do rozpuszczenia. Połową zalewy zalałam rybę, a następnie znowu położyłam pokrojoną cebulę i rybę. Zalałam pozostałą zalewą.

Opis przepisu:

Ryba sama w sobie jest pyszna, a przygotowana w zalewie słodko-kwaśnej będzie smakować jeszcze bardziej. Cała rodzina będzie zachwycona nietypowym sposobem podania tej potrawy i z pewnością będzie prosić o dokładkę. To delikatne danie przypadnie do gustu również najmłodszym, a to dzięki wyrazistemu smakowi i łatwości jedzenia. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?