Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Karkówka po meksykańsku

Karkówka po meksykańsku
  • Karkówka po meksykańsku
  • Karkówka po meksykańsku
  • Karkówka po meksykańsku
  • Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  • Mięso delikatnie natnij w kratkę i posmaruj marynatą. Pozostaw na 15 minut.
  • Karkówka po meksykańsku
  • Karkówka po meksykańsku
  • Karkówka po meksykańsku
  • Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  • Mięso delikatnie natnij w kratkę i posmaruj marynatą. Pozostaw na 15 minut.
  • czas Łączny czas: 25 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 15 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 461 kcal / 1 porcję

Grillowana karkówka po meksykańsku w pikantnej marynacie z Maggi, przyprawy Ziarenka Smaku, czosnku, oleju, cytryny i ostrej papryki. Bardzo prosta i szybka, bo (łącznie z marynowaniem) gotowa w pół godziny. Przepyszna z sosem tatarskim i świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Obierz czosnek.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  3. Mięso delikatnie natnij w kratkę i posmaruj marynatą. Pozostaw na 15 minut.
  4. Układaj na ruszcie i piecz przez około 10 minut z każdej strony.
  5. Podawaj z Sosem tatarskim.
Kalorie: 1844 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Karkówka po meksykańsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Karkówka po meksykańsku

Wydrukuj przepis

Karkówka po meksykańsku

Zgłoś przepis do moderacji