Karkówka po meksykańsku

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 10 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz czosnek.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  3. Mięso delikatnie natnij w kratkę i posmaruj marynatą. Pozostaw na 15 minut.
  4. Układaj na ruszcie i piecz przez około 10 minut z każdej strony.
  5. Podawaj z Sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Grillowana karkówka po meksykańsku w pikantnej marynacie z Maggi, przyprawy Ziarenka Smaku, czosnku, oleju, cytryny i ostrej papryki. Bardzo prosta i szybka, bo (łącznie z marynowaniem) gotowa w pół godziny. Przepyszna z sosem tatarskim i świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?