1

2

Przepisy

Karkówka po meksykańsku

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

461 calories kalorie: 461 kcal / porcja

Grillowana karkówka po meksykańsku w pikantnej marynacie z Maggi, przyprawy Ziarenka Smaku, czosnku, oleju, cytryny i ostrej papryki. Bardzo prosta i szybka, bo (łącznie z marynowaniem) gotowa w pół godziny. Przepyszna z sosem tatarskim i świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz czosnek.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  3. Mięso delikatnie natnij w kratkę i posmaruj marynatą. Pozostaw na 15 minut.
  4. Układaj na ruszcie i piecz przez około 10 minut z każdej strony.
  5. Podawaj z Sosem tatarskim.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: