Hamburgery z chrupiącym boczkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 6

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone połącz z POMYSŁ NA... i jajkiem.
  2. Cebulę drobno posiekaj i dodaj do mięsa, dopraw solą i pieprzem.
  3. Uformuj 6 hamburgerów, każdy owiń plastrem boczku.
  4. Piecz na ruszcie przez około 10 minut.
  5. Podgrzej bułkę i przesmaruj ją sosem czosnkowo-ziołowym.
  6. Hamburgery możesz usmażyć na patelni i podawać z pieczywem i surówką.

Opis przepisu:


Przysmak z rusztu: wołowe hamburgery z chrupiącym boczkiem. Mielone mięso doprawiamy WINIARY POMYSŁ NA... kotlety mielone z cebulką oraz siekaną cebulą, a następnie formujemy, owijamy w plastry boczku i grillujemy na ruszcie (lub smażymy na patelni). Podajemy w podgrzanej bułce lub ze świeżą bagietką w towarzystwie ulubionych warzyw: sałaty, pomidora, papryki, ogórków itp. Do hamburgerów z chrupiącym boczkiem polecamy dodatek Sosu czosnkowego WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?