1

2

Przepisy

Filety w jogurcie

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

255 calories kalorie: 255 kcal / porcja

Coś prostego na ruszt: filety z kurczaka w jogurcie. Mięso wystarczy doprawić przyprawą Ziarenka Smaku, natką pietruszki i kurkumą oraz marynować pół godziny - i już można wrzucać na grilla. Po kwadransie mięso jest gotowe - podajemy je ze świeżą bagietką oraz Sosem paprykowym. Można podać je z grillowaną lub świeżą papryką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety natnij w kratkę, natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, posyp natką pietruszki i kurkumą.
  2. Każdy kawałek mięsa posmaruj jogurtem i skrop olejem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
  3. Po tym czasie grilluj filety przez 12-15 minut.
  4. Upieczone mięso podawaj z Sosem paprykowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: