Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Filety w jogurcie

  • Filety w jogurcie
  • czas Łączny czas: 45 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 255 kcal / 1 porcję

Coś prostego na ruszt: filety z kurczaka w jogurcie. Mięso wystarczy doprawić przyprawą Ziarenka Smaku, natką pietruszki i kurkumą oraz marynować pół godziny - i już można wrzucać na grilla. Po kwadransie mięso jest gotowe - podajemy je ze świeżą bagietką oraz Sosem paprykowym. Można podać je z grillowaną lub świeżą papryką.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Filety natnij w kratkę, natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, posyp natką pietruszki i kurkumą.
  2. Każdy kawałek mięsa posmaruj jogurtem i skrop olejem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
  3. Po tym czasie grilluj filety przez 12-15 minut.
  4. Upieczone mięso podawaj z Sosem paprykowym.
Kalorie: 255 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • przyprawa ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY (do smaku)
  • filet z kurczaka (4 sztuki)
  • jogurt naturalny (100 ml)
  • natka pietruszki posiekana (1 łyżka)
  • kurkuma (1 łyżeczka)
  • olej (3 łyżki)
  • pieprz (do smaku)
  • Sos paprykowy WINIARY (1 słoik)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Filety w jogurcie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Filety w jogurcie

Wydrukuj przepis

Filety w jogurcie

Zgłoś przepis do moderacji