Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Domowe szaszłyki

  • szaszłyk_zmniejszacz-pl_134953.jpg
  • czas Łączny czas: 60 min
  • porcji Porcji: 2
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Kolacja w domu czemu nie szaszłyk ? :)

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięsko kroimy w grubą kostkę (ok. 12 kawałków z dużej piersi). Boczek kroimy na 12 plastrów, cebule na 6 plastrów.
  2. Na szampurek nabijamy mięso na przemian z boczkiem, co cztery kawałki wkładamy cebulę, bardziej dla ozdoby niż dla smaku.
  3. Na folii aluminiowej układamy szaszłyki, posypujemy szczodrze przyprawą (nie solimy). Dej porcji wlewamy łyżeczkę oleju i łyżkę wody.
  4. Szaszłyki zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 45 min w tem ok. 180 o C. na 10 min przed końcem pieczenia należy folię rozwinąć i pozwolić odparować wodzie.
Kalorie: - kcal / 2 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Domowe szaszłyki

Wydrukuj przepis

Domowe szaszłyki

Zgłoś przepis do moderacji