1

2

Przepisy

Domowe szaszłyki

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 2 porcje

Kolacja w domu czemu nie szaszłyk ? :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięsko kroimy w grubą kostkę (ok. 12 kawałków z dużej piersi). Boczek kroimy na 12 plastrów, cebule na 6 plastrów.
  2. Na szampurek nabijamy mięso na przemian z boczkiem, co cztery kawałki wkładamy cebulę, bardziej dla ozdoby niż dla smaku.
  3. Na folii aluminiowej układamy szaszłyki, posypujemy szczodrze przyprawą (nie solimy). Dej porcji wlewamy łyżeczkę oleju i łyżkę wody.
  4. Szaszłyki zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku 45 min w tem ok. 180 o C. na 10 min przed końcem pieczenia należy folię rozwinąć i pozwolić odparować wodzie.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: