Bagietka nadziewana

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 6

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
  2. Obierz jajka.
  3. Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
  4. Ogórki pokrój w kostkę.
  5. Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
  6. Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
  7. Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.

Opis przepisu:

Na domowy lunch lub towarzyską imprezę - bagietka nadziewana farszem z jajek na twardo, szynki, ogórków konserwowych, szczypiorku, masła i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Po schłodzeniu nafaszerowane bagietki podajemy pokrojone ukośnie na dwucentymetrowe kawałki, które pięknie prezentują się na talerzu (np. ułożone w piramidkę na liściach sałaty) i są bardzo wygodne do jedzenia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?