Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Wielkanocny barszcz

  • Wielkanocny barszcz
  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 177 kcal / 1 porcję

Barszcz biały na Bulionie warzywnym z suszonymi grzybami, marchewką, natką. porem i ziemniakami, podawany z obsmażaną kiełbasą i szynką, majerankiem i śmietaną.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Grzyby namocz w 1 szklance letniej wody.
  2. Warzywa pokrój w paseczki, a ziemniaki w kostkę.
  3. Bulion warzywny WINIARY przygotuj w 1 szklance wody. Dodaj do niego grzyby pokrojone w paski i gotuj 20 minut.
  4. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i warzywa. Gotuj do miękkości ziemniaków.
  5. Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY rozprowadź w 500 ml wody i połącz z zupą. Gotuj kolejne 5 minut.
  6. Kiełbasę pokrój w ukośne plastry, szynkę w paseczki i podsmaż na rumiano razem z czosnkiem. Następnie dodaj do zupy.
  7. Dodaj śmietanę i majeranek.
  8. Dopraw octem.
  9. Podawaj z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo .
Kalorie: 177 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY (1 opakowanie)
  • Bulion warzywny WINIARY (1 kostka)
  • grzyby suszone (4 sztuki)
  • warzywa (marchew, pietruszka, por) (100 g)
  • ziemniak (2 sztuki)
  • biała kiełbasa (250 g)
  • czosnek (1 ząbek)
  • szynka (2 plastry)
  • kwaśna śmietana (3 łyżki)
  • majeranek (1 łyżeczka)
  • ocet (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 26 lutego 2012
    ElwaK

    ja robię bez pora i szynki, też dobre! :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Wielkanocny barszcz
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Wielkanocny barszcz

Wydrukuj przepis

Wielkanocny barszcz

Zgłoś przepis do moderacji