1

2

Przepisy

Wielkanocny barszcz

4/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 177 kcal / porcja

Barszcz biały na Bulionie warzywnym z suszonymi grzybami, marchewką, natką. porem i ziemniakami, podawany z obsmażaną kiełbasą i szynką, majerankiem i śmietaną.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz w 1 szklance letniej wody.
  2. Warzywa pokrój w paseczki, a ziemniaki w kostkę.
  3. Bulion warzywny WINIARY przygotuj w 1 szklance wody. Dodaj do niego grzyby pokrojone w paski i gotuj 20 minut.
  4. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki i warzywa. Gotuj do miękkości ziemniaków.
  5. Barszcz biały Nasza Specjalność WINIARY rozprowadź w 500 ml wody i połącz z zupą. Gotuj kolejne 5 minut.
  6. Kiełbasę pokrój w ukośne plastry, szynkę w paseczki i podsmaż na rumiano razem z czosnkiem. Następnie dodaj do zupy.
  7. Dodaj śmietanę i majeranek.
  8. Dopraw octem.
  9. Podawaj z ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: