Świąteczny żurek w chlebie

Oceń ten przepis!

4/5 4 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 3

4/5 4 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, gotujemy 5 min.
  2. Kiełbasę kroimy ukośnie w 2-cm plastry i podsmażamy na suchej patelni.
  3. Szynkę tniemy w paseczki, ugotowane wcześniej i przestudzone jajka na twardo dzielimy na ćwiartki.
  4. Do żurku dodajemy śmietanę i pieprz do smaku.
  5. Z chlebków odkrawamy wierzch, wydrążamy i podpiekamy go przez chwilę w piekarniku.
  6. Do gorących chlebków wlewamy żurek, rozdzielamy kiełbasę, szynkę, jajka i natkę pietruszki.
  7. Przykrywamy wierzch chlebowej miseczki odkrojonym kawałkiem, podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?