Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Rozgrzewająca zupa z soczewicy czerwonej

  • IMG_1039.JPG
  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Coś pysznego sycącego i smacznego

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wsypałam szklankę czerwonej soczewicy . Dodałam ziele angielskie liść laurowy . Pierś z indyka pokroiłam w kawałki ( kostkę paski nie ma znaczenia) i dodałam do zupy gotowałam 40 minut i dodałam rozmrożone ugotowane grzyby leśne i czosnek pokrojony w plasterki zupa nabrała gęstości i smaku. Doprawiłam szczypta jarzynki i soli morskiej :)
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • szklanka soczewicy czerwonej połówki (1 szklanka)
  • grzyby leśne ( podgrzybki prawdziwki koźlaki ) ugotowanych (500 g)
  • pierś z indyka (400 g)
  • liść laurowy (3 sztuki)
  • ziele angielskie (3 sztuki)
  • czosnek (4 ząbki)
  • przyprawa JARZYNKA WINIARY (3 łyżeczki)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Rozgrzewająca zupa z soczewicy czerwonej
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Rozgrzewająca zupa z soczewicy czerwonej

Wydrukuj przepis

Rozgrzewająca zupa z soczewicy czerwonej

Zgłoś przepis do moderacji