Sernik cytrynowy na zimno

Oceń ten przepis!

5/5 5 37 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 10 min.

  • Porcje 16

5/5 5 37 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj galaretki: jedną rozpuść w 125 ml gorącej wody z Żelatyną, a drugą w 300 ml gorącej wody.
  2. Ser utrzyj z cukrem pudrem.
  3. Śmietanę i białka jajek ubij oddzielnie.
  4. Ser delikatnie połącz z porcją galaretki z żelatyną, śmietaną i białkiem.
  5. Dno tortownicy wyłóż herbatnikami, na nie wyłóż masę serową. Pozostaw do zastygnięcia i zalej drugą porcją gęstniejącej galaretki.
  6. Odstaw do schłodzenia w lodówce na około 2 godziny.
  7. Sernik podawaj udekorowany listkami świeżej mięty.

Opis przepisu:

Sernik cytrynowy na zimno to warstwowy deser, który przyrządzamy z użyciem Galaretki cytrynowy smak WINIARY - tortownicę wykładamy kruchymi herbatnikami, a następnie zalewamy je aksamitną masą z galaretki, żelatyny, twarożku i śmietany. Sernik cytrynowy na zimno odstawiamy do zastygnięcia, a następnie zalewamy go kolejną warstwą galaretki cytrynowej. Schłodzony sernik cytrynowy na zimno dekorujemy świeżymi listkami pachnącej mięty i zajadamy ze smakiem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?