1

2

Przepisy

Zupa jarzynowa z mięsem

4/5 4 8 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 6 porcji

177 calories kalorie: 177 kcal / porcja

Pachnąca grzybami, rozgrzewająca zupa jarzynowa z mięsem wieprzowym. Całą pełna pyszności: jest Bulion z grzybami leśnymi, są pieczarki, ziemniaki, marchewka i kapusta włoska. A do smaku - liść laurowy, pieprz i siekana natka. W sam raz na gorący posiłek w środku chłodnego dnia. Albo na domową imprezę :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.
  3. Warzywa i pieczarki oczyść.
  4. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki.
  5. Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.
  6. Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.
  7. Zupę wymieszaj z zawartością garnka.
  8. Gotuj razem około 5 minut.
  9. Dopraw pieprzem.
  10. Podawaj posypane natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: