Zupa jarzynowa z mięsem

4/5 4 8 5 1
4/5 4 8 5 1
  • Przygotowanie: 36 min.

  • Oczekiwanie: 48 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Mięso pokrój na 6 kawałków, dodaj do bulionu i gotuj do miękkości z liściem laurowym.
  3. Warzywa i pieczarki oczyść.
  4. Ziemniaki i kapustę pokrój w kostkę, marchew i pieczarki w plasterki. Dodaj do wywaru i gotuj przez około 15 minut.
  5. Zupę rozprowadź w 750 ml zimnej wody, mieszaj do zagotowania i gotuj jeszcze przez 8 minut.
  6. Zupę wymieszaj z zawartością garnka. Gotuj razem około 5 minut, dopraw pieprzem.
  7. Podawaj posypane natką pietruszki.

Opis przepisu:

Pachnąca grzybami, rozgrzewająca zupa jarzynowa z mięsem wieprzowym. Całą pełna pyszności: jest Bulion z grzybami leśnymi, są pieczarki, ziemniaki, marchewka i kapusta włoska. A do smaku - liść laurowy, pieprz i siekana natka. W sam raz na gorący posiłek w środku chłodnego dnia. Albo na domową imprezę :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?