1

2

Przepisy

Pizza ziemniaczana

5/5 5 12 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

570 calories kalorie: 570 kcal / porcja

Dobrze wiemy, że Polacy uwielbiają ziemniaki i potrafią przygotowywać je na setki sposobów! Pizza na ziemniaczanym spodzie, to coś dla miłośników włoskiej kuchni, którzy jednocześnie nie wyobrażają sobie głównego dania bez ziemniaków!

składniki:

Liczba porcji:

farsz:

ciasto:

Przygotowanie:

Farsz: Cebulę i pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać wędlinę pokrojoną w paseczki, następnie keczup. Doprawić Maggi.

Ciasto: Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajka i mąkę. Wyrobić ciasto, doprawić gałką , solą i pieprzem. Tortownicę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć do niej ciasto, formując brzegi. Na cieście ułożyć plastry sera i farsz. Posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC i piec przez 25 minut.

Czas oczekiwania: 20 minut

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: