Pizza ziemniaczana

5/5 5 13 5 1
5/5 5 13 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

farsz:

ciasto:

Przygotowanie:

  1. Farsz: Cebulę i pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać wędlinę pokrojoną w paseczki, następnie keczup. Doprawić Maggi.
  2. Ciasto: Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajka i mąkę. Wyrobić ciasto, doprawić gałką , solą i pieprzem. Tortownicę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć do niej ciasto, formując brzegi. Na cieście ułożyć plastry sera i farsz. Posypać startym serem.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC i piec przez 25 minut.

Opis przepisu:

Dobrze wiemy, że Polacy uwielbiają ziemniaki i potrafią przygotowywać je na setki sposobów! Pizza na ziemniaczanym spodzie, to coś dla miłośników włoskiej kuchni, którzy jednocześnie nie wyobrażają sobie głównego dania bez ziemniaków!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?