Pizza ziemniaczana

5/5 5 13 5 1
5/5 5 13 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

farsz:

ciasto:

Przygotowanie:

  1. Farsz: Cebulę i pieczarki oczyścić, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać wędlinę pokrojoną w paseczki, następnie keczup. Doprawić Maggi.
  2. Ciasto: Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać jajka i mąkę. Wyrobić ciasto, doprawić gałką , solą i pieprzem. Tortownicę posmarować masłem, posypać bułką tartą i wyłożyć do niej ciasto, formując brzegi. Na cieście ułożyć plastry sera i farsz. Posypać startym serem.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC i piec przez 25 minut.

Opis przepisu:

Dobrze wiemy, że Polacy uwielbiają ziemniaki i potrafią przygotowywać je na setki sposobów! Pizza na ziemniaczanym spodzie, to coś dla miłośników włoskiej kuchni, którzy jednocześnie nie wyobrażają sobie głównego dania bez ziemniaków! Wypróbuj koniecznie wspaniałą kompozycję, którą tworzy ziemniaczana pizza.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?