Szałot, czyli sałatka jarzynowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę obrać i ugotować do miękkości.
  2. Ugotowane warzywa przestudzić i pokroić w kosteczkę.
  3. Połączyć wszystkie warzywa ze sobą.
  4. Doprawić pieprzem, solą, połączyć z majonezem - ja go daję sporo ;)Schłodzić w lodówce.Można udekorować pietruszką, smacznego! ;)

Opis przepisu:

Tradycyjny śląski szałot to sałatka ze śledziem, ale w dzisiejszej odsłonie prezentujemy ją w wersji warzywnej, czyli w formie popularnej sałatki jarzynowej. Do jej wykonania będą ci potrzebne pokrojone w kostkę jarzyny oraz Majonez Dekoracyjny WINIARY, który połączy wszystkie składniki, a sałatce nada kremowej konsystencji. Sałatkę jarzynową możesz zajadać po śląsku, czyli z kawałkiem mięsa lub tak, jak lubisz najbardziej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?