1

2

Przepisy

Zupa ogórkowa z ziemniakami

4/5 4 5 5 1

przygotowanie: 50 minut

porcje: 4 porcje

Pyszna, dwoma zupa ogórkowa

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlewamy około 1,5l wody, wkładamy mięso, ziele angielskie liść laurowy i sól – gotujemy wywar,
  2. Obieramy warzywa, ziemniaki kroimy w kosteczkę, pietruszkę, marchew i ogórki ścieramy na dużych oczkach na tarce,
  3. Kiedy wywar jest gotowy dodajemy ziemniaki, pietruszkę i marchewkę i przyprawę jarzynkę, gotujemy do miękkości ziemniaków,
  4. Ogórki konserwowe ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach
  5. Dodajemy starte ogórki, gotujemy razem około 5 minut,
  6. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietanę, doprawiamy do smaku
  7. Wyłączamy grzanie i podajemy. Smacznego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: