Zapiekane roladki z papryką

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety cienko rozbij.
  2. Szynkę, paprykę i ser pokrój w paseczki i wymieszaj.
  3. Na mięsie ułóż porcje farszu i zwiń w rolady.
  4. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  5. Piekarnik rozgrzej do 200 °C.
  6. Sos przygotuj w 250 ml, mieszając zagotuj i zalej nim rolady.
  7. Wstaw do piekarnika i piecz 35 minut.

Opis przepisu:


Roladki schabowe z szynką wędzoną, konserwową papryką i żółtym serem to propozycja na tani i smaczny obiad dla całej rodziny! Roladki ze schabu zapiekamy w Sosie grzybowym Na Każdy Dzień WINIARY, który jest wyrazisty w smaku – nie potrzebujesz żadnych przypraw, ponieważ jego kompozycja jest już wyjątkowo smaczna.

Roladki proponujemy podawać z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ziemniakami. Do rolad ze schabu pasuje ogórek kiszony i surówka z białej kapusty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?