Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Rolady ze szpinakiem

  • Rolady ze szpinakiem
  • czas Łączny czas: 45 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 336 kcal / 1 porcję

Każdy może zabłysnąć w kuchni, przyrządzając efektowne rolady ze szpinakiem, plastrami szynki i camembertem, zapiekane w Pomyśle na... Roladki schabowe w sosie serowym. Świetne z makaronem penne (rurki) lub porcją białego ryżu oraz zieloną fasolką szparagową z wody, polaną tartą bułką zrumienioną na maśle. .

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Zawartość torebki POMYSŁ NA… dobrze wymieszaj z 150 ml śmietanki 12% i 100 ml zimnej wody. Ciągle mieszając doprowadź do wrzenia (nie gotuj). Zdejmij z ognia.
  2. Kotlety cienko rozbij przez folię.
  3. Szpinak rozmroź i dopraw solą.
  4. Na mięsie połóż plaster szynki, porcję szpinaku i kawałek sera camembert.
  5. Uformuj rolady i ułóż w naczyniu do zapiekania.
  6. Na każdej roladzie połóż pasek sera żółtego.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C.
  8. Zapiekaj przez 30 minut.
Kalorie: 1344 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Rolady ze szpinakiem

Wydrukuj przepis

Rolady ze szpinakiem

Zgłoś przepis do moderacji