Zupa ogórkowa z filetem z indyka

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion rozpuść w 1 litrze wrzącej wody, dodaj filet z piersi indyczej i gotuj 20 minut.
  2. Ziemniaka i marchewkę obierz, pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
  3. Gotuj do miękkości warzyw.
  4. Ogórki pokrój w paseczki i dodaj do zupy.
  5. Gotuj kolejne 10 minut.
  6. Wyjmij mięso z zupy, ostudź je i pokrój w kostkę. Wrzuć mięso z powrotem do zupy.
  7. Podawaj posypaną koperkiem.

Opis przepisu:

Smakowita zupa ogórkowa z filetem z indyka, na Bulionie drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim. Plus obowiązkowe dodatki: ziemniak, marchewka, kiszone ogórki oraz siekany koperek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Aga1904
    Polecam! Wyszła przepyszna. !!
  • madz1ol
    Odkad tylko bylam dzieckiem uwielbialam zapach i smak zupy ogorkowej. Nadal gdzies mam orgialny przepis mojej babci, tora byla absolutna mistrzynia zup. Ten przepis przypomina mi smak dziecinstwa. Naprawde godny polecenia. Nic dodac nic ujac.
  • dziubas005
    zamiast schabu można też zastąpić kurczakiem

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?