Ciasto francuskie z farszem

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki obrać, pokroić, przesmażyć. Doprawić ziarenkami smaku, przestudzić.
  2. Brokuł ugotować, pokroić na mniejsze kawałki. Pokroić wędlinę, zetrzeć na tarce ser. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
  3. Na rozwinięte ciasto francuskie przełożyć farsz, posypać żółtym serem i ostrożnie zawinąć w rulon. Następnie pokroić na mniejsze części.
  4. Tak przygotowane, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Jajko rozbełtać, posmarować nim wierzch każdej części ciasta.
  6. Piec ok. 15-20 minut w temp. 180 st. C.

Opis przepisu:

Znakomita a do tego szybka do wykonania przystawka na każdą okazję! Ciasto francuskie z farszem to świetny pomysł, aby zaskoczyć gości pysznym nadzieniem z szynki, pieczarek brokuła oraz aromatycznego sera. Niezwykle prosty przepis sprawi, że wrócisz do niego nie raz! Wykonaj smaczną przystawkę z ciasta francuskiego z farszem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?