Parówki w cieście naleśnikowym

4/5 4 18 5 1
4/5 4 18 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

NALEŚNIKI

FARSZ

PANIERKA

Przygotowanie:

  1. Składniki na naleśniki zmiksować ze sobą. W razie potrzeby dodać więcej mąki.
  2. Smażyć na patelni z obu stron.
  3. Na każdy naleśnik położyć trochę sera, na to parówkę.
  4. Zawinąć, jak krokiety.
  5. Jajka rozbełtać, przyprawić ziarenkami smaku. Panierować każdy naleśnik z parówką w jajku, później w bułce tartej.
  6. Rozgrzać patelnię z olejem. Smażyć z każdej strony.
  7. Obrać ruloniki, aby z każdej strony były rumiane.
  8. Gotowe, przekładać na talerz, wyłożony papierem.
  9. Smacznego! ;)

Opis przepisu:

Parówki w cieście naleśnikowym idealnie komponują się z barszczem czerwonym, przez co na pewno będą dobrze prezentować się na wigilijnym stole. Na smakowitość potrawy ma również wpływ chrupiąca panierka, która powstała na jajku, bułce tartej i Przyprawie Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY. Sprawdź połączenie chrupkiej panierki i miękkiego parówkowego nadzienia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?