Ryż ze schabem i warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Pokrój mięso w paseczki i podsmaż na maśle.
  3. Obierz i pokrój drobno cebulę. Dodaj ją do mięsa. Zeszklij.
  4. Dodaj ryż i podlej całość Rosołem. Duś pod przykryciem 5 minut.
  5. Następnie dodaj mieszankę warzywną i duś pod przykryciem około 15 minut.
  6. Podawaj zaraz po przygotowaniu udekorowany listkiem bazylii.

Opis przepisu:

Ryż z warzywami to idealny pomysł na lunch lub treściwą przekąskę w ciągu dnia. Zwłaszcza, gdy jednym ze składników naszego ryżowego dania będzie mięso. Ryż z warzywami z dodatkiem schabu bez kości wystarczy doprawić Bulionem drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, by cieszyć się idealną kompozycją smaków. Proste do przygotowania danie, które zasmakuje całej rodzinie. Zachęcona, by go spróbować?

Spróbuj także z sosem z pieczoną papryczką chilli na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?