1

2

Przepisy

Ryż z warzywami

5/5 5 10 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

337 calories kalorie: 337 kcal / porcja

Ryż z warzywami to idealny pomysł na lunch lub treściwą przekąskę w ciągu dnia. Zwłaszcza, gdy jednym ze składników naszego ryżowego dania będzie mięso. Ryż z warzywami z dodatkiem schabu bez kości wystarczy doprawić Bulionem drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, by cieszyć się idealną kompozycją smaków. Proste do przygotowania danie, które zasmakuje całej rodzinie. Zachęcona, by go spróbować?

Spróbuj także z sosem z pieczoną papryczką chilli na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY rozpuść w 1 l wrzącej wody.
  2. Pokrój mięso w paseczki i podsmaż na maśle.
  3. Obierz i pokrój drobno cebulę. Dodaj ją do mięsa. Zeszklij.
  4. Dodaj ryż i podlej całość Rosołem. Duś pod przykryciem 5 minut.
  5. Następnie dodaj mieszankę warzywną i duś pod przykryciem około 15 minut.
  6. Podawaj zaraz po przygotowaniu udekorowany listkiem bazylii.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: