Rosół z kurczaka

4/5 4 55 5 1
4/5 4 55 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 20 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udko kurczaka gotuj 40 minut w 1,5 l wody.
  2. Oczyść warzywa i dodaj do wywaru. Gotuj kolejne 40 min.
  3. Dodaj również kostki bulionowe i gotuj całość 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Udko wyciągnij, obierz ze skóry i podziel na kawałki.
  5. Rosół podawaj z kawałkami mięsa, makaronem, posypany natką pietruszki.

Opis przepisu:

Aromatyczny rosół z kurczaka to ulubiona, "niedzielna" zupa Polaków. My ugotujemy go tradycyjnie, na wywarze z udka kurczaka, z dodatkiem warzyw oraz Rosołu Drobiowego WINIARY. Kto lubi, może dorzucić do wywaru kawałek suszonego grzybka. Rosół z kurczaka gotujemy na małym ogniu, powoli (powinien delikatnie "pyrkać") - dzięki temu jest smaczniejszy. Rosół z kurczaka podajemy posypany natką lub koperkiem - do picia, z makaronem lub z krokietami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?