Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Rosół z kurczaka

Rosół z kurczaka
  • Rosół z kurczaka
  • Rosół z kurczaka
  • Rosół z kurczaka
  • Rosół z kurczaka
  • Rosół z kurczaka
  • Rosół z kurczaka
  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 65 kcal / 1 porcję

Aromatyczny rosół z kurczaka to ulubiona "niedzielna" zupa Polaków. My ugotujemy go tradycyjnie, na wywarze z udka kurczaka, z dodatkiem warzyw oraz Rosołu Drobiowego WINIARY. Kto lubi, może dorzucić do wywaru kawałek suszonego grzybka. Rosół gotujemy na małym ogniu, powoli (powinien delikatnie "pyrkać") - dzięki temu jest smaczniejszy. Podajemy posypany natką lub koperkiem - czysty, do picia (solo lub np. z dodatkiem krokietów), albo z makaronem.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Udko kurczaka gotuj 40 minut w 1,5 l wody.
  2. Oczyść warzywa i dodaj do wywaru.
  3. Dodaj również kostki bulionowe i gotuj całość 15 minut.
  4. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Udko wyciągnij, obierz ze skóry i podziel na kawałki.
  6. Rosół podawaj z kawałkami mięsa, makaronem, posypany natką pietruszki.
Kalorie: 390 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 18 lutego 2014
    radish

    Pycha niedzielny rosół ;) a udko i warzywka można zjeść osobno, a jak się doda do zupy, to i ładnie wygląda i jest pyszne. I jak dla mnie, z zacierkami też super.

    +1
  • 14 lutego 2014
    malinowaViki

    rosół na jednym udku z kurczaka?jak dla mnie to nie rosół

    +1
  • 21 listopada 2013
    nulkaa22

    najlepsza Polska zupa - oczywiście rosół!

    +3
  • 1 listopada 2013
    kasia8768

    ulubiona zupa

    +2
  • 1 października 2013
    JestesmyTymCoJemy

    Na niedzielny obiad w sam raz ;)

    +1
  • 21 września 2013
    ONYzakare

    Smaczna zupa

    +0
  • 1 września 2013
    AlexM

    super rosołek

    -3
  • 30 sierpnia 2013
    TYGRYS

    Pyszny

    -2
  • 27 sierpnia 2013
    Winb8c54fc4

    Owszem rosół z bulionu, ale smaczniejszy bedzie jak ugotujemy na połączeniu mięsa zkurczaka i indyka i pod koniec dodamy bulion.

    -1

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Rosół z kurczaka

Wydrukuj przepis

Rosół z kurczaka

Zgłoś przepis do moderacji