Pierś z kurczaka moczona w mleku

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 3

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, przekrawamy na mniejsze kotlety, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy.
  2. Do miseczki wbijamy jajko, wlewamy mleko i roztrzepujemy.
  3. Wkładamy pierś z kurczaka i odstawiamy na 30 minut.
  4. Następnie wyciągamy, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron, podajemy na gorąco

Opis przepisu:

Nowy sposób na przyrządzenie piersi z kurczaka, czyli oprószoną solą ziołową pierś z kurczaka moczymy w mleku i jajku, odstawiamy, a następnie smażymy w bułce tartej na złoty kolor. Pierś z kurczaka moczona w mleku jest idealnie miękka, a smakuje – doskonale! Niektórzy przed obtoczeniem mięsa w bułce tartej smarują kotlety majonezem – możesz użyć do tego kremowego Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?