Kapusta z mięsem

Oceń ten przepis!

5/5 5 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
  2. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  3. Kapustę i mięso oczyść i także pokrój w kostkę.
  4. Oczyść marchew i pieczarki, pokrój je w plasterki.
  5. Kiełbasę także pokrój w plasterki.
  6. Mięso podsmaż na rumianu na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij.
  7. Do gotowego bulionu dodaj mięso, kapustę i marchew. Gotuj do miękkości warzyw.
  8. Pieczarki podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.
  9. Do kapusty dodaj także kiełbasę.
  10. Potrawę oprósz mąką, wymieszaj i zagotuj.
  11. Na koniec dodaj koperek. Dopraw pieprzem.
  12. Danie możesz podawać samodzielnie albo z ziemniakami z wody.

Opis przepisu:

Pożywna biała kapusta z mięsem, czyli coś w rodzaju wielowarzywnego gulaszu, z marchewką, cebulą, pieczarkami i kiełbasą śląską, na aromatycznym Bulion drobiowy z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY. Zagęszczona lekko mąką i posypana siekanym koperkiem. Można podawać do ziemniaków, z kromką razowego chleba lub jako samodzielne danie obiadowe.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?