składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Kostkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzącej wody. Zagotuj.
- Do bulionu dodaj kaszę i gotuj do miękkości.
- Naczynie do zapiekania posmaruj połową masła.
- Kaszę wymieszaj z bryndzą i bakaliami (rodzynki, orzechy włoskie, migdały).
- Przełóż wszystko do naczynia i na wierzchu ułóż wiórki masła.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15-20 minut.
- Możesz udekorować natką pietruszki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYZapiekanka z kaszy gryczanej z dodatkiem migdałów, rodzynek i orzechów włoskich może być ciekawą przystawką do różnego rodzaju mięs na wykwintnym obiedzie. Jeśli lubisz kulinarne nowinki, wypróbuj koniecznie przepis na grykę z bryndzą i bakaliami!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?