Zapiekanka z kaszy gryczanej z bryndzą i bakaliami

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę rozpuść w 1,5 szklanki wrzącej wody. Zagotuj.
  2. Do bulionu dodaj kaszę i gotuj do miękkości.
  3. Naczynie do zapiekania posmaruj połową masła.
  4. Kaszę wymieszaj z bryndzą i bakaliami (rodzynki, orzechy włoskie, migdały).
  5. Przełóż wszystko do naczynia i na wierzchu ułóż wiórki masła.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 15-20 minut.
  7. Możesz udekorować natką pietruszki.

Opis przepisu:

Zapiekanka z kaszy gryczanej z dodatkiem migdałów, rodzynek i orzechów włoskich może być ciekawą przystawką do różnego rodzaju mięs na wykwintnym obiedzie. Jeśli lubisz kulinarne nowinki, wypróbuj koniecznie przepis na grykę z bryndzą i bakaliami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?