Rybne galaretki

4/5 4 17 5 1
4/5 4 17 5 1
  • Przygotowanie: 37 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 10 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
  2. Filet pokrój na małe kawałki a marchew i por pokrój w plasterki.
  3. Zagotuj 5 szklanek wody.
  4. Do wody dodaj marchew, pora, kostki bulionowe, ziele angielskie i liść laurowy.
  5. Gotuj 5 minut, dodaj kawałki ryby i gotuj około 20 minut.
  6. Wyjmij z wywaru rybę i warzywa. Wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
  7. Paprykę pokrój w paski.
  8. Jajko ugotuj na twardo.
  9. W małych miseczkach układaj dekoracyjnie plasterki jajka, groszek, kukurydzę, marchewki, paski papryki, plasterki oliwek, listki natki pietruszki oraz kawałki ryby.
  10. Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw do ostygnięcia w lodówce.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?