1

2

Przepisy

Rybne galaretki

4/5 4 17 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 4 porcje

137 calories kalorie: 137 kcal / porcja

Lekko, zdrowo, kolorowo: kawałki szczupaka gotowanego w Bulionie warzywnym z marchewką i porem, w galarecie z barwnymi dodatkami: kukurydzą, groszkiem, jajkiem

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
  2. Filet pokrój na małe kawałki.
  3. Marchew i por pokrój w plasterki.
  4. Zagotuj 5 szklanek wody.
  5. Do wody dodaj marchew, pora, kostki bulionowe, ziele angielskie i liść laurowy.
  6. Gotuj 5 minut, dodaj kawałki ryby i gotuj około 20 minut.
  7. Wyjmij z wywaru rybę i warzywa. Wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim żelatynę.
  8. Dopraw solą i pieprzem.
  9. Paprykę pokrój w paski.
  10. W małych miseczkach układaj dekoracyjnie plasterki jajka, groszek, kukurydzę, marchewki, paski papryki, plasterki oliwek, listki natki pietruszki oraz kawałki ryby.
  11. Zalej delikatnie galaretką.
  12. Pozostaw do ostygnięcia w lodówce.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: