Krokiety z grzybami i sosem grzybowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 6

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Farsz

Ciasto naleśnikowe

Panierka

Sos

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz, ugotuj z kostką bulionową, odsącz.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju. Wymieszaj cebulę z grzybami i zmiel w maszynce do mięsa.
  3. Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki, jajek, soli i szklanki wody. Smaruj patelnię olejem i smaż naleśniki.
  4. Naleśniki cienko posmaruj grzybami, ciasno zroluj, przekrój na połowę ukośnie. Panieruj w jajku i bułce tartej, smaż na rumiano na oleju.
  5. Obierz cebule i pieczarki. Pieczarki pokrój i podsmaż razem z cebulą na oleju, dopraw solą i pieprzem.
  6. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
  7. Pod koniec gotowania dodaj do sosu pieczarki z cebulą.
  8. Naleśniki podawaj z Sosem grzybowym.

Opis przepisu:

Pyszne krokiety z grzybami to propozycja na sycący obiad z naleśnikami w roli głównej. Ich przygotowanie nie jest bardzo czasochłonne, a efekt końcowy jest wart poświęconego czasu. Farsz grzybowy przygotowany na bazie Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY nada krokietom mocnego, smakowitego aromatu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?