Karp smażony panierowany

Oceń ten przepis!

4/5 4 25 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 25 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet pokrój na porcje, skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  2. Kawałki ryby panieruj kolejno w mące, jajku i pokruszonych krakersach wymieszanych z makiem.
  3. Smaż na patelni na rozgrzanym oleju. Rybę podawaj od razu po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Karp chyba najbardziej kojarzy się z świątecznym stołem, ale możemy go przygotowywać również na inne okazje i na inne sposoby. Proponujemy smażonego karpia panierowanego w krakersach – to idealny sposób na to, jak unowocześnić tradycyjny specjał, który gości na polskich stołach w Wigilię.

Karp smażony panierowany jest delikatny, przyprawiony jedynie pieprzem i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, najlepiej smakuje z ziemniakami z wody lub z chlebem. Jako surówkę podaj do niego kiszoną kapustę lub mieszankę sałat z oliwą i octem. Rybę najlepiej podawaj od razu po przygotowaniu, a jeśli masz na niego ochotę następnego dnia, możesz przekąsić go na zimno z kromką chleba. Smacznego!
Zobacz pomysły na wigilijnego karpia >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?