Pieczeń wieprzowa w boczku

Oceń ten przepis!

5/5 5 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 13 godz. 45 min.

  • Porcje 10

5/5 5 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrój w plastry.
  2. Zagotuj 3/4 l gorącej wody, wrzuć Kostki Mięsne, cebulę i przyprawy. Doprowadź do wrzenia i ostudź.
  3. Szynkę natrzyj delikatnie przyprawą ZIARENKA SMAKU, następnie włóż do zimnej marynaty i umieść na 12 godzin w lodówce.
  4. Po tym czasie wyjmij szynkę z marynaty, obłóż plastrami boczku i skrop olejem.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st.C na około 90 minut.
  6. Gotową pieczeń podawaj z Sosem chrzanowym.

Opis przepisu:

Mimo że dziczyzna nie należy do popularnych mięs, warto od czasu do czasu zainspirować się jej smakiem w przygotowywaniu pysznej pieczeni wieprzowej w boczku. Zioła są podstawą dobrej marynaty do mięs, zwłaszcza gdy chcemy stworzyć aromatyczną, domową pieczeń na dziko. Idealnie komponuje się ona z zielem angielskim, liściem laurowym i rozmarynem. Smak dania wzbogaci dodatkowo Sos chrzanowy WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?