Nuggetsy z indyka

Oceń ten przepis!

4/5 4 34 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 34 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć i pokroić na małe kawałki.
  2. Jajka wbić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Dodać do nich jogurt, musztardę, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
  3. Kawałki mięsa maczać w przygotowanym cieście. Następnie obtaczać je w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
  4. Smażyć na rumiano z obu stron.

Opis przepisu:

Sekret rumianych i chrupiących nuggetsów z indyka tkwi w doskonałym cieście, w którym maczamy kąski z piersi przed smażeniem. Marynatę przyrządzamy z jajka, jogurtu, musztardy, mąki i przypraw. Nuggetsy z indyka maczamy w tak przyrządzonym cieście, a następnie panierujemy bułką tartą i smażymy na złoto. Gotowe nuggetsy drobiowe podawaj z surówką Colesław lub z frytkami np. z marchewki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?