Gruszki w sosie waniliowym

5/5 5 13 5 1
5/5 5 13 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Gruszki obierz, przekrój na połowę i ugotuj.
  2. Ułóż gruszki w pucharkach.
  3. Żółtka utrzyj do białości z cukrem i Cukrem wanilinowym.
  4. Mleko ze śmietaną zagotuj i powoli wlewaj do utartych żółtek, ubijaj na parze do zgęstnienia. Ubijając ostudź.
  5. Zimnym sosem zalej gruszki.
  6. Podawaj z rurkami waflowymi. Możesz polać polewą czekoladową.

Opis przepisu:

Mamy pomysł na to, jak zamienić zwykłe gruszki w eleganckie i przepyszne danie. Przygotuj pyszne gruszki w sosie waniliowym! Wystarczy, że do gruszek przygotujesz aromatyczny sos waniliowy doprawiony Cukrem wanilinowym WINIARY i w fantazyjny sposób ułożysz wszystko na talerzu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?