1

2

Przepisy

Gruszki w sosie waniliowym

5/5 5 12 5 1

przygotowanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Mamy pomysł na to, jak zamienić zwykłe gruszki w eleganckie i przepyszne danie. Wystarczy, że przygotujesz do nich sos waniliowy i w fantazyjny sposób ułożysz je na talerzu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Gruszki obierz, przekrój na połowę i ugotuj.
  2. Ułóż gruszki w pucharkach.
  3. Żółtka utrzyj do białości z cukrem i Cukrem wanilinowym.
  4. Mleko ze śmietaną zagotuj i powoli wlewaj do utartych żółtek, ubijaj na parze do zgęstnienia. Ubijając ostudź.
  5. Zimnym sosem zalej gruszki.
  6. Podawaj z rurkami waflowymi. Możesz polać polewą czekoladową.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: