Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z liści odkrawamy białe zgrubiałą część.
  2. Mięso podsmażamy, ryż i kasze gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy mięsko, ryż i kasza wystygną, wszytko razem mielimy za pomocą maszynki do mięsa. Na koniec mielimy surową cebule. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i maggi.
  3. Zawijamy w liście (około 9-10 sztuk).
  4. Na dno garnka wlewamy oliwę, układamy 3 liście, a następnie podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut.
  5. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 20 minut.

Opis przepisu:

Przepyszne domowe gołąbki z kaszą ryżem i mięsem. Nie ma nic lepszego niż wyśmienity a do tego pożywny obiad. Gołąbki to świetna propozycja na weekendowy obiad w gronie całej rodziny. Świetny przepis sprawi, że wrócisz do niego nie raz! Jeśli lubisz eksperymenty zamiast wody, dodaj przecier pomidorowy, dzięki czemu Twoja potrawa nabierze jeszcze większej atrakcyjności! Smacznego! :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?