Polędwiczki z ziołami

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyszczone polędwiczki skrop Przyprawą w płynie, oprósz ziołami i pieprzem, następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą.
  2. Pozostaw w lodówce na 12 godzin, a w połowie tego czasu przewróć mięso na drugą stronę.
  3. Mięso oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  4. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz razem z zalewą 20 minut.
  5. Upieczone mięso pokrój ukośnie i podawaj z Sosem czosnkowym WINIARY.

Opis przepisu:

Polędwiczki wieprzowe wymagają odpowiedniej kompozycji ziół, w naszym przepisie znajdziesz gotowy sposób na niezapomniany smak i aromat... Majeranek, cząber, tymianek – ukryte w nich olejki eteryczne sprawią, że mięso będzie niezwykle delikatne!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?