Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Zupa ze świeżych grzybów

  • Zupa ze świeżych grzybów
  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 127 kcal / 1 porcję

Kto wrócił z lasu lub z targu z koszykiem pełnym leśnych przysmaków, na pewno da się skusić na zupę ze świeżych grzybów. Podsmażamy je z porem, cebulą i ziemniakami i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY oraz Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Koneserzy polecają ją z kwaśną śmietaną i natką oraz w towarzystwie kromki pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.
  2. Podsmaż na maśle i oprósz mąką.
  3. Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.
  5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  6. Można dodać kwaśną śmietanę.
Kalorie: 508 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Zupa ze świeżych grzybów

Wydrukuj przepis

Zupa ze świeżych grzybów

Zgłoś przepis do moderacji