1

2

Przepisy

Zupa ze świeżych grzybów

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

127 calories kalorie: 127 kcal / porcja

Kto wrócił z lasu lub z targu z koszykiem pełnym leśnych przysmaków, na pewno da się skusić na zupę ze świeżych grzybów. Podsmażamy je z porem, cebulą i ziemniakami i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY oraz WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Koneserzy polecają zupę grzybową z kwaśną śmietaną i natką oraz w towarzystwie kromki pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa. Zupa grzybowa to nie tylko aromatyczne i smaczne danie, ale także idealny sposób na rozgrzanie się w chłodne jesienne wieczory.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.
  2. Podsmaż na maśle i oprósz mąką.
  3. Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.
  5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  6. Można dodać kwaśną śmietanę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: