Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zupa ze świeżych grzybów

  • Zupa ze świeżych grzybów
  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 127 kcal / 1 porcję

Kto wrócił z lasu lub z targu z koszykiem pełnym leśnych przysmaków, na pewno da się skusić na zupę ze świeżych grzybów. Podsmażamy je z porem, cebulą i ziemniakami i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY oraz Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Koneserzy polecają ją z kwaśną śmietaną i natką oraz w towarzystwie kromki pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.
  2. Podsmaż na maśle i oprósz mąką.
  3. Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.
  5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  6. Można dodać kwaśną śmietanę.
Kalorie: 127 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • przyprawa ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY (1 łyżeczka)
  • WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek (do smaku)
  • grzyby leśne (300 g)
  • ziemniaki (2 sztuki)
  • kawałek pora (1 sztuka)
  • mała cebula (1 sztuka)
  • masło (2 łyżki)
  • mąka (1 łyżka)
  • natka pietruszki (1 łyżka)
  • pieprz grubo zmielony (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zupa ze świeżych grzybów
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zupa ze świeżych grzybów

Wydrukuj przepis

Zupa ze świeżych grzybów

Zgłoś przepis do moderacji