Zupa ze świeżych grzybów

5/5 5 4 5 1
5/5 5 4 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby i warzywa oczyść, pokrój w paski.
  2. Podsmaż na maśle i oprósz mąką.
  3. Wlej 1 litr wody i gotuj do miękkości warzyw.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą do zup i pieprzem.
  5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  6. Można dodać kwaśną śmietanę.

Opis przepisu:

Kto wrócił z lasu lub z targu z koszykiem pełnym leśnych przysmaków, na pewno da się skusić na zupę ze świeżych grzybów. Podsmażamy je z porem, cebulą i ziemniakami i doprawiamy przyprawą Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY oraz WINIARY Przyprawą do zup, sosów i sałatek. Koneserzy polecają zupę grzybową z kwaśną śmietaną i natką oraz w towarzystwie kromki pełnoziarnistego, ciemnego pieczywa. Zupa grzybowa to nie tylko aromatyczne i smaczne danie, ale także idealny sposób na rozgrzanie się w chłodne jesienne wieczory.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?