Zawijaski z bakłażana

Oceń ten przepis!

5/5 5 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 6

5/5 5 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bakłażan przekrój na 6 poprzecznych pasków (brzegowe odłóż).
  2. Plastry oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pozostaw na 0,5 godziny.
  3. Wytrzyj plastry bakłażana papierowym ręcznikiem i obsamaż na suchej matelni, aby zmiękły.
  4. Filet przekrój na 6 pasków, lekko rozbij.
  5. Filety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  6. Na plastrach bakłażana połóż plaster mięsa, zroluj, a następnie owiń plastrem boczku.
  7. Obsmaż na oliwie.
  8. Dodaj cebulę i czosnek.
  9. Duś razem przez 15 minut
  10. Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  11. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  12. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  13. Wymieszaj sos z zawijaskami.
  14. Podawaj z grubym makaronem lub ryżem.

Opis przepisu:

Zawijaski z bakłażana to pomysł na absolutnie niezwykłe danie - roladki z plastrów boczku i bakłażana nadziewamy kawałkami kurczaka, wcześniej obsmażonymi i duszonymi z cebulą i czosnkiem. Następnie obtaczamy je w aromatycznym Sosie pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY, dzięki czemu wydobywamy z nich głębię smaku. Zawijaski z bakłażana podawaj z ryżem lub makaronem, co sprawi, że potrawa będzie jeszcze bardziej pożywna!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?