składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- Warzywa oczyść, pokrój w paseczki i podsmaż na oliwie razem z mięsem (mięsa nie rozgniataj, powinny być grudki).
- Podlej 3 szkl. wody, dodaj kostki rosołowe i makaron, gotuj około 8-10 minut.
- Zupę ogonową rozprowadź w 500 ml wody, dodaj do mięsa i warzyw, gotuj 5 minut.
- Do zupy dodaj śmietanę i dopraw pieprzem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYSzybka, pożywna zupa na jesień - w sam raz na rozgrzewający lunch lub obiad. Z podsmażaną mieloną wołowiną, marchewką, cebulą oraz makaronem kolanka, ugotowana na pysznej Zupie ogonowej. Całość zabielamy śmietaną i dekorujemy gałązką pietruszki. Dekoracyjny efekt uzyskamy, gdy zetrzemy marchewkę do zupy na tarce do plasterkowania.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?