Zupa ogonowa idealna na jesień

Oceń ten przepis!

5/5 5 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 5

5/5 5 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa oczyść, pokrój w paseczki i podsmaż na oliwie razem z mięsem (mięsa nie rozgniataj, powinny być grudki).
  2. Podlej 3 szkl. wody, dodaj kostki rosołowe i makaron, gotuj około 8-10 minut.
  3. Zupę ogonową rozprowadź w 500 ml wody, dodaj do mięsa i warzyw, gotuj 5 minut.
  4. Do zupy dodaj śmietanę i dopraw pieprzem.

Opis przepisu:

Szybka, pożywna zupa na jesień - w sam raz na rozgrzewający lunch lub obiad. Z podsmażaną mieloną wołowiną, marchewką, cebulą oraz makaronem kolanka, ugotowana na pysznej Zupie ogonowej. Całość zabielamy śmietaną i dekorujemy gałązką pietruszki. Dekoracyjny efekt uzyskamy, gdy zetrzemy marchewkę do zupy na tarce do plasterkowania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?