Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki POMYSŁ NA... dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 200 ml wody.
  2. Zagotuj i dodaj pokrojony ser.
  3. Filety pokrój na 8 plastrów i lekko rozbij, uformuj medaliony, oprósz solą i pieprzem.
  4. Podsmaż mięso na patelni na rozgrzanym oleju, dodaj wcześniej przygotowany POMYSŁ NA. Duś przez 10 minut.
  5. Dodaj szczypiorek i czosnek przeciśnięty przez praskę.
  6. Gotowe medaliony podawaj z ryżem.

Opis przepisu:

Medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym to obiad niezawodny podczas spotkań w rodzinnym gronie. Filety kurczaka smażymy na rumiano, a następnie dusimy w gęstym sosie z dodatkiem WINIARY Pomysł na… Kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. Dodatkowo sos wzbogacamy o topiony serek, czyli o to, co sprawia, że medaliony z kurczaka w sosie śmietanowo-serowym rozpływają się w ustach! Całość doprawiamy aromatycznym czosnkiem i chrupiącym szczypiorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?