Cebulowe zawijaski

5/5 5 53 5 1

przygotowanie: 40 min

oczekiwanie: 35 min

porcje: 6 porcji

429 calories kalorie: 429 kcal / porcja

Ciasto drożdżowe w słonej wersji a na dodatek z cebulą? To nie wszystko – proponujemy zawijać całość w ciekawe ślimaczki. Wypróbuj i zachwyć swoich gości taką nietypową przekąską. Pamiętaj, że możesz też zobaczyć nasze video i sprawdzić jak dokładnie przygotować to danie.

składniki:

Liczba porcji:

Ciasto

Nadzienie

Przygotowanie:

  1. Połącz wszystkie składniki na ciasto, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
  2. Obierz cebulę i paprykę. Pokrój w drobne paski.
  3. Cebulę i paprykę uduś na oleju do miękkości.
  4. Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź.
  5. Do wystudzonego farszu wbij jajko.
  6. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć i rozwałkuj na prostokąt 35 cm x 40 cm
  7. Ułóż farsz na rozwałkowanym cieście, całość zwiń w rulon i pokrój na 12 porcji.
  8. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20-25 minut.
  10. Podawaj z filiżanką rozpuszczonego we wrzątku Barszczu czerwonego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.