Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Cebulowe zawijaski

  • Cebulowe zawijaski
  • czas Łączny czas: 60 min (Przygotowanie: 35 min Oczekiwanie 25 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 429 kcal / 1 porcję

Ciasto drożdżowe w słonej wersji a na dodatek z cebulą? To nie wszystko – proponujemy zawijać całość w ciekawe ślimaczki. Wypróbuj i zachwyć swoich gości taką nietypową przekąską. Pamiętaj, że możesz też zobaczyć nasze video i sprawdzić jak dokładnie przygotować to danie.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Połącz wszystkie składniki na ciasto, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
  2. Obierz cebulę i paprykę i pokrój w drobne paski
  3. Cebulę i paprykę uduś na oleju do miękkości
  4. Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź
  5. Do wystudzonego farszu wbij jajko.
  6. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć i rozwałkuj na prostokąt 35 cm x 40 cm
  7. Ułóż farsz na rozwałkowanym cieście, całość zwiń w rulon i pokrój na 12 porcji
  8. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20 - 25 minut
  10. Podawaj z filiżanką rozpuszczonego we wrzątku Barszczu czerwonego.
Kalorie: 429 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • Barszcz czerwony ekspresowa zupa instant WINIARY (1 sztuka)
  • Ciasto
  • Mąka pszenna (400 g)
  • Suszone drożdże (1 opakowanie)
  • Mleko (0,5 szklanki)
  • Sól (0,5 łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek (3 łyżki)
  • Nadzienie
  • Ziarenka Smaku Ziołowe (do smaku)
  • Cukier (1 łyżeczka)
  • Cebula (400 g)
  • Papryka czerwona (0,5 sztuki)
  • Oliwa z oliwek (3 łyżki)
  • Jajo (1 sztuka)
  • Pieprz (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 10 sierpnia 2014
    natalija2289

    ciekawy przepis :)

    +0
  • 3 sierpnia 2014
    Szalonykochanek

    Aż trzeba zrobić i spróbować. :)

    +0
  • 18 maja 2014
    Ankha501

    Ładne, chciałabym je wypróbować :)

    +0
  • 21 kwietnia 2014
    pająk

    Napewno spróbuje!

    +0
  • 29 grudnia 2013
    Winb8c54fc4

    A mi sie podoba ta wersja przepisu

    +0
  • 13 grudnia 2013
    chakula

    Naprawdę dobre, zrobię je jeszcze nie raz :)

    +0
  • 5 września 2013
    FARMAZON

    MUSZĘ SPRÓBOWAĆ

    +0
  • 12 sierpnia 2013
    teachmetiger

    całkiem fajny przepis

    +0
  • 22 lutego 2012
    Winairy531800

    Zawijaski są smaczne! Wypróbowałam przepis,ciasto robiłam bez jajka.Następnym razem do ciasta dodam jajko.Myślę jednak,że nie wpłynie to na smak potrawy.

    +0
  • 31 grudnia 2011
    ula8a

    przepis super ale według przepisu ciasto jest bez jajka , a na filmie jajko jest więc jak ma być ??

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Cebulowe zawijaski
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Cebulowe zawijaski

Wydrukuj przepis

Cebulowe zawijaski

Zgłoś przepis do moderacji