Cebulowe zawijaski

5/5 5 53 5 1
5/5 5 53 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Oczekiwanie: 35 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Ciasto

Nadzienie

Przygotowanie:

  1. Połącz wszystkie składniki na ciasto, zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
  2. Obierz cebulę i paprykę. Pokrój w drobne paski.
  3. Cebulę i paprykę uduś na oleju do miękkości.
  4. Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź.
  5. Do wystudzonego farszu wbij jajko.
  6. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, zagnieć i rozwałkuj na prostokąt 35 cm x 40 cm
  7. Ułóż farsz na rozwałkowanym cieście, całość zwiń w rulon i pokrój na 12 porcji.
  8. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmarowanej masłem.
  9. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20-25 minut.
  10. Podawaj z filiżanką rozpuszczonego we wrzątku Barszczu czerwonego.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?