1

2

Przepisy

Babka ze śmietaną

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 15 porcji

Tak bardzo zachciało mi się babki no to zrobiłam nie umiem sobie odmówić zachcianek

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jaja ubijamy z cukrami na puszysto. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Powoli wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Przelewamy do formy okragłej i wysypanej bułką tartą Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy lukrem czerwonym i posypujemy orzechami laskowymi zmielonymi wymieszanymi z białą i mleczną czekoladą.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: