Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Babka ze śmietaną

IMG_0609.JPG
  • IMG_0609.JPG
  • IMG_0624.JPG
  • IMG_0021.JPG
  • IMG_0023.JPG
  • IMG_0609.JPG
  • IMG_0624.JPG
  • IMG_0021.JPG
  • IMG_0023.JPG
  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 15
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Tak bardzo zachciało mi się babki no to zrobiłam nie umiem sobie odmówić zachcianek

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jaja ubijamy z cukrami na puszysto. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Powoli wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Przelewamy do formy okragłej i wysypanej bułką tartą Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy lukrem czerwonym i posypujemy orzechami laskowymi zmielonymi wymieszanymi z białą i mleczną czekoladą.
Kalorie: - kcal / 15 porcję

Potrzebne składniki:

  • Babka:
  • jaja (3 sztuki)
  • smietana 18% (200 ml)
  • mąka tortowa (350 g)
  • cukier wanilowy (15 gałązek)
  • cukier (180 g)
  • proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
  • orzechy mielone laskowe (80 g)
  • czekolada biała (100 g)
  • czekolada czarna (100 g)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Babka ze śmietaną
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Babka ze śmietaną

Wydrukuj przepis

Babka ze śmietaną

Zgłoś przepis do moderacji