Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Babka ze śmietaną

IMG_0609.JPG
  • IMG_0609.JPG
  • IMG_0624.JPG
  • IMG_0021.JPG
  • IMG_0023.JPG
  • IMG_0609.JPG
  • IMG_0624.JPG
  • IMG_0021.JPG
  • IMG_0023.JPG
  • czas Łączny czas: 75 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 15
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Tak bardzo zachciało mi się babki no to zrobiłam nie umiem sobie odmówić zachcianek

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jaja ubijamy z cukrami na puszysto. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Powoli wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Przelewamy do formy okragłej i wysypanej bułką tartą Pieczemy godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu polewamy lukrem czerwonym i posypujemy orzechami laskowymi zmielonymi wymieszanymi z białą i mleczną czekoladą.
Kalorie: - kcal / 15 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Babka ze śmietaną

Wydrukuj przepis

Babka ze śmietaną

Zgłoś przepis do moderacji