Polędwiczki zapiekane z mozzarellą, pomidorem i oliwkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 50 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 50 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwicę pokroić na większe kawałki i natrzeć rozdrobnionym czosnkiem i ziołami.
  2. Do naczynia wrzucić mięso, na nim położyć pokrojone warzywa i ser. Doprawić ziołami, pieprzem i solą.
  3. Piec 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Naczynie ma być bez przykrycia.

Opis przepisu:

Ten obiad pokochają wszyscy miłośnicy mięsa pod pierzynką. Polędwiczki wrzucamy na dno naczynia, a następnie przykrywamy przepysznymi dodatkami – mozzarellą, pomidorkami, oliwkami, czosnkiem i przyprawami. Polędwiczki zapiekane z mozzarellą, pomidorkiem i oliwkami to danie proste, a z pewnością zachwyci każdego, komu je zaserwujesz!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Piotr
    Robiłem to danie dwa razy. Pierwszy raz tak jak jest w przepisie. Musiało być zapiekane duużo dłużej bo mięso było twardawe. Za drugim razem mięso najpierw zrumieniłem i lekko podsmażyłem a dalej według przepisu i wyszło przepyszne. Wszyscy się zajadali
  • Smakowita
    Ja podsmażyłam mięso i dopiero później wszystko upiekłam :)
  • princealeksander
    Zrobiłem to dzisiaj. Pomidory puściły wode,ktora nie odparowała. Serowa pierzynka przykryła mieso,tak wiec bez wywrócenia miesa na wierzch mieso było praktycznie surowe. Dłuższe przytrzymanie mięsa w piekarniku spowodowało zbytnie przeciążenie polędwicy.

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?