1

2

Przepisy

Zupa jarzynowa z makaronem

5/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

Wiosenno-letnia zupa jarzynowa z makaronem oraz zieloną fasolką i kalafiorem. A to po prostu Zupa jarzynowa Nasza Specjalność, ze smakowitymi dodatkami, doprawiona śmietaną i koncentratem pomidorowym. Doskonała z dodatkiem makaronu typu gwiazdeczki, choć można przyrządzić też z gotowymi lub domowymi zacierkami, a dla dzieci - z makaronem "literki".

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolkę i kalafior podziel na mniejsze części.
  2. Gotuj przez 10 minut w 500 ml wody i dodaj makaron.
  3. Zupę rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z warzywami.
  4. Gotuj, aż makaron będzie miękki.
  5. Dodaj koncentrat pomidorowy.
  6. Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
  7. Dopraw solą i pieprzem.
  8. Zupę możesz podawać posypaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: