Zupa jarzynowa z makaronem

5/5 5 9 5 1
5/5 5 9 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolkę i kalafior podziel na mniejsze części.
  2. Gotuj przez 10 minut w 500 ml wody. Następnie dodaj makaron.
  3. Zupę rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z warzywami.
  4. Gotuj, aż makaron będzie miękki.
  5. Dodaj koncentrat pomidorowy.
  6. Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
  7. Dopraw solą i pieprzem.
  8. Zupę możesz podawać posypaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Wiosenno-letnia zupa jarzynowa z makaronem oraz zieloną fasolką i kalafiorem. A to po prostu Zupa jarzynowa Nasza Specjalność ze smakowitymi dodatkami, doprawiona śmietaną i koncentratem pomidorowym. Doskonała z dodatkiem makaronu typu gwiazdeczki, choć można przyrządzić też z gotowymi lub domowymi zacierkami, a dla dzieci - z makaronem "literki".

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?